Hifi-linkit

31.01.2005 kirjoittanut Lassi A. Liikkanen

Tämä on dokumentti on historiallinen. Dokumenttia ei päivitetä, siitä ei julkaista uusia versioita ja sen sisältö on mahdollisesti vanhentunut.

Kotimaiset kaiutinvalmistajat Kotimaiset maahantuojat ja jälleenmyyjät Lehdet, järjestöt, yhdistykset ja oppaat

Hifi-linkit vuosimallia 2001

Tällä sivulla on esitetty n. 95% kattava otos kaikista vuoden 2001 alussa toiminnassa olleista suomalaisista hifiksi luokiteltavien laitteiden valmistajista ja jälleenmyyjistä, joilla tuona aikana oli toimivat nettisivut.

Suurin osa linkeistä ei todennäköisesti enää toimi, mutta sivu antaa käsityksen alan voimakkaasta kasvusta, jos tuloksia verrataan esimerkiksi nyt, neljä vuotta alkuperäisen sivun päivityksestä, olevaan valikoimaan. Esimerkkejä nykyisistä linkeistä esimerkiksi
http://www.hifilehti.fi/linkit/
http://audio.keskipiste.com/linkit.htm

Suomalaisten kaiutinvalmistajien kotisivut
Gradient

Suomalaisen kaiutinvalmistuksen parhaimmistoa, dipoleihin erikoistunut Gradient. Esittelee sivuillaan lisäksi lyhyesti Seasin elementtejä ja äänentoiston yleisiä lainalaisuuksia. Englanniksi ja Suomeksi.

Amphion

Uuden vuosituhannen kilpailukykyisin kotimainen kaiutinvalmistaja, joka valmistaa oman periaatteen mukaisia hienoja kaiuttimia. Kotisivuilla tuotteet ja suunnitteluperiaatteet esitellään lyhyesti englanniksi.

Genelec

Kansainvälisestikin aktiivinen merkki on monitorikaiutin spesialisti Genelec. Heidän sivuiltaan löytyy englanniksi kysymyksiä ja vastauksia heidän kaiuttimistaan. Hieman sekava toteutus.

Crystal Illusion

High End tasoinen valmistaja Crystal Illusion esittelee kapean valikoimansa monisanaisesti englanniksi tehdyillä sivuillaan.

Harrin Kaiutin

Kotimaista puuteollisuutta kaiutinsuunnitteluun yhdistää erittäin kauniisti Harrin Kaiutin. Kotisivut ovat myös nätit ja informatiiviset, mutta tekninen toteutus on hirveä! Valtava kuvamäärä ja Javascript pakko.

Pro-X Audio

Suomalaisille kuluttajille suunnattuja pienehköjä aktiivikaiuttimia valmistaa Pro-X Audio. Sivuilla paljon kuvia mutta vähän tietoa, selkeys tosin kerää lisäpisteitä.

Fuusio

Fuusio esittelee sivuillaan kaiuttimensa Airueen mallikaasti. Vaikkei konsepti olekaan niitä informatiivisimpia, niin idea on piristävä.

PenAudio

Tämä High-End valmistaja on tehnyt sivunsa kolmella Suomessa tutulla kielellä. Sivujen sisältö mallikelpoisen siisti ja kevyt, tiiviit tiedot tehtaan malleista löytyvät helposti Sivuilta löytyy lisäksi tietoja jälleenmyyjistä ja akustointivinkkejä.

 
Chorus

Erityisesti kotikäyttöön suunniteltuja kohtuu hintaisia Chorus-kaiuttimia myy Hifitalo.

 


Kotimaiset maahantuojat ja jälleenmyyjät
kommentit päivitetty 15.12.2000
Taulukon tulkintaohje:
KOHTEEN NIMI
Kohteen nimi on hyperlinkki, jota klikkaamalla pääset alla olevan kuvauksen kohteeseen.
Verkkotilaus
Sivujen kautta voi jättää perinteisen postimyyntitilauksen tyyppisen tilauksen.
Verkkokauppa
Verkkotilauksen laajempi muoto jossa voit myös maksaa tilauksesi yleisimpiä kotimaisia verkkomaksutapoja käyttäen.
ENG
Sivut ovat osaksi tai kokonaan englannin kieliset.
Merkit
Liikkeen myymistä/maahantuomista merkeistä listattu vain oleellisimmiksi katsomani. Useimpien liikkeiden valikoima on tätä huomattavasti laajempi.
Suomen Hi-Fi Klubi

Hi-fi Klubi on varmaankin suurin kotimainen erillislaitteiden maahantuoja. Nykyiset sivut ovat siistit ja selkeät, tosin joskus lataavat pitkään. Klubin kotisivuilta löytyy tuotteiden ja hinnastojen lisäksi Suomen DBDrag Racing kisojen kotisivu. verkkokauppa

Merkit:
B&W, Denon, Marantz, Paradigm, Dali, Phoenix Gold, Boston Acoustics, Cerwin-Vega

Suomen Hifitalo

Kotimainen maahantuoja, jonka heikolla käyttöliittymällä varustettu sivusto esittelee hyvin talon valikoiman.

Merkit:
Peerless, Acousto-pro, Dynaudio, Focal, Seas

AutoStudio

Autolaitteisiin erikoistuneen liikkeen sivuilta löytyy myös joitakin kotilaitteita. Heikolla käyttöliittymällä varustettu sivusto esittelee hyvin talon valikoiman. verkkokauppa

Merkit:
Hifonics, jensen, Coustic, Soundstream, Orion, Audio control, Phase linear

Hifistudio 17

Jälleenmyyntiketjun kotisivut, laaja merkkivalikoima, siisti ja toimiva toteutus

Merkit:
Elac, Proceed, Revel, Mark-Levinson, Wharfedale, Infinity, Amphion, Genelec, Rel, Gradient

Teletarvike Järvinen

Maahantuoja suurelle joukolle elektronisia laitteita. Sivuilla hieman erikoinen toteutus, vaihtelevan laajuisia esittelyjä laajan tuoteperheen jäsenistä.

Merkit:
Koss, Aeroport, Audison, Sinuslive, Canton

Extreme Av

Extreme Audio video. Kotiteatterilaitteisiin keskittyvä liike. Sivuilla ongelmallinen navigointi, muuten ihan selkeä ja kevyt sivusto. Mukana myös käytettyjä laitteita

Merkit:
Sonique, Reality, Teufel, modifioidut-dvd:t, Sunfire, Avance, Eltax

Mr. Hi Fi

Mr. Hifi myy uutta ja käytettyä High-Endiä sivuillaan, lisäksi laadukkaita CD-levyjä. Tyylikäs ja yksinkertainen toteutus, uusien lisäksi käytettyjä laitteita, keskustelufoorumi ja postituslista. verkkokauppa

Merkit:
Cardas, Mark-Levinson, Duntech, Martin-Logan, Arcam, Sennheiser, Revel, Tannoy, Audio pro

Hifi Guru

Hyvinkääläinen HifiGuru myy High-End tason Hifiä. Hyvin toimivilla sivuilla vain myyntihinnasto uusista ja käytetyistä laitteista.

Merkit:
Creek, Audio research, Sphinx, Avalon, Dunlavy, Magneplan, Velodyne

Megafonia

Ennen MDS:ä mainostanut Megafonia mainostaa nykyäää Pro Audiota. verkkotilaus

Merkit:
Pro Audio

CH-MOD Audist Oy

Audist myy kovan tason hifiä sotkuisilla sivuillaan, joilta saattaa myös löytää käytettyjä laitteita.

Merkit:
Martin Logan, von Schweikert audio, Electrocompaniet, Wadia, Cardas

Arstik Oy

Signat - merkkisten autolaitteiden sivut ovat harvinaisen siistit ja toimivat.

Merkit:
Signat

Atomicsound

Hyvin sekavat sivut, ei oikein saa selvää onko nämä tehty suomeksi vai englanniksi. Etusivulla K16 materiaalia ja muutenkin valtavasti kuvia epämiellyttävässä käyttöliittymässä. Paljon tietoa, mutta sekavasti esitettynä.ENG

Merkit:
Alumapro, Ground zero, Mmatts, Lightning audio, Rainbow, Power acoustik

Pioneer / Ulkokaupat Oy

Pioneerin kotimaisen maahantuojan sivut. Ulkonäköön on panostettu käytettävyyden kustannuksella, menee markkinoinniksi. Tuotteista lyhyet esittelyt kuvineen.

Merkit:
Pioneer

Philips Oy

Philipsin suomenkieliset kotisivut. Hyvin graafinen, monimutkainen verkkosivusto, jota vaivaavat JavaScript virheet. Mukana tuote-esittelyt tuotteista perustietoineen.

Merkit:
Philips

TL- Audio

Hämeenlinnalainen TL -Audio myy hieman raskaampaa hifiä uutena ja käytettynä. Tekstipainotteisten sivujen toteutus on uskomattoman sekava.

Merkit:
Sphinx, Velodyne, Creek, Dunlavy, Audio research, Penaudio, Sherwood etc.

Ljudia Finland

Laajan valikoiman ruotsalainen postimyyntiliike Ljudia, jonka luettelon voit tilata kotiisi ilmaiseksi. He myyvät paljon erilaista AV, PA, Disco -tavaraa ja rakennussarjoja. Sivuilla myös monipuolinen, huonosti toimiva kotelosuunnitteluohjelma. Ainoastaan kotelosuosituksia heidän kaiuttimilleen, ei varsinaisia tuotetietoja.

Luxcenter

Raumalaisen Luxcenterin sivuilla on hirveästi kuvia (myös tuotteista)ja kummallinen navigointi.

Merkit:
Onkyo, Kenwood, B &O, Rotel, Blaupunkt etc.

High end studio

High end studiolla on myynnissä lähinnä muiden maahantuojien huippumalleja. Sivusto on hieman kieliposkessa tehdyn kokeilun tuntuinen, mutta toimiva paikka, paljon high-end merkkejä

HifiKrug
Sama nopeampana ilman kuvia

Muiden maahantuojien valikoimia kilpailukykyiseen hintaan kauppaavan postimyyntiyrityksen säädettävällä mutta liian raskaalla käyttöliittymällä varustettu sivusto.

Sähkö Hellman

Jälleenmyyjä pääasiassa Hifitalon maahantuomille laitteille. Sivusto nätti ja toimiva, yllättävän raskas. Sivuja sekoittavat vaihtelevat navigointi tavat.

Merkit:
Dls, Genesis, Focal, Rta, Acousto-pro

SPL Dynamics

Flextron Oy:n oma tuotemerkki autolaitteille. Sivujen sekavaa ulkoasua komistaa scripti virheet, ongelmana myös osittainen englanninkielisyys, muuten asiasisältö kohdallaan.

Merkit:
SPL Dynamics

Fanatic Audio

Fanaticaudiolla on suhteellisin siistit, tosin turhaa Javascriptiin luottavat kotisivut, joilla on hyvin esiteltyinä heidän markkinoimansa tuotteet ja hinnastot sekä näyttelyautoja

Merkit:
Dragster, Orion, Earthquake

Mobisound / Supra

Supra signaalikaapelien siisti toteuttettu esittelysivu. verkkotilaus

Merkit:
Supra

Kotiteatteriplaneetta

Kotitteatteriplaneetta myy pääasiassa DVD-levyjä, mutta myös DVD-laitteita ja käytettyjä levyjä ja laitteita.

Audiosavo

Jälleenmyyjän hieman epäselvät, mutta loogiset sivut, joilta erikoisuutena löytyy kotelon mittojenlaskuohjelma ja raportteja autoista

Audiostar

Varsin näppärästi toteutut jälleenmyyjän sivut, joilta löytyy hinnasto niin uusista kuin käytetyistäkin tuotteista.

Kruunuradio

Hieman sekavat sivut, joilta löytyvät yrityksen hinnastot, valitettavasti vain PDF formaatissa. Käytettyjen koti- ja autolaitteiden hinnat tosin löytyvät netistäkin.

Into Oy

Ammattilaistason äänentoisto- ja äänityslaitteita tuovan Inton valikoimista löytyy mm. Sennheiser. Vähän tietoa, paljon tuotteita.

WasaHif

Laajan valikoiman jälleenmyyjän suuret sivut, joilta tiedon hakeminen on aika vaikeaa. Pienet tekstit ja vilkkuvat mainokset hankaloittavat lukemista. Tietoa ja hintoja laitteista jonkin verran, myös käytettyjä. Postituslista.

Hifi Kulma

Vähän oudolla logiikalla varustettu käyttöliittymä. Hyvät hinnastot, ei teknisiä tietoja. Myös käytettyjä laitteita ja autokuvia. Verkkotilaus

Soundcenter

Englanniksi toteutetut maahantuojan sivut. Käsittämättömän sekava toteutus, niin logiikaltaan kuin ulkoasultaan. Mielenkiintoinen valikoima edullisia Telarcin ja Deccan levyjä.In English

Merkit:
Outlaw
Acoustics of Finland

MikroPros

Uuden maahantuojan varsin mallikkaasti toteutetut sivut, joilta tuotteet löytyvät hintoineen ja oleellisine tietoineen. Lisänä autoesittelyitä.

Merkit:
Cadence
Momentum

 Outoja tapauksia...

Vavara Oy/ Audiostation Mitäköhän tällekin yritykselle on tapahtunut
Autohifi.net / Audiostation

Sama firma kuin ylläoleva?


Tietoa hifistä, järjestöjä, lehtiä ja foorumeja
TermPro

Yksi parhaista harrastaja/yritys- kotisivuista netissä on Wayne Harrisin Termpro. Sivuilta löytyy vilkas keskustelufoorumi, josta löytyy vastaus kaikkiin autoäänentoiston ongelmiin. Lisäksi chat, kokoelma asennusohjeita ja kuvia näyttelyautoista. Ja tietenkin virallinen kansainvälinen DB DragRacing kotisivu. In English

Robert's Hifi links

Erittäin laajat valmistajalinkki sivut Norjassa, joita ei kyllä enää valitettavasti päivitetä jatkuvasti. In English

HIFI-lehti

Kotimaisen pioneerin, HIFI-lehden nettisivut. Sivuilta keskustelualueita, suoraan lehteen menevät ilmoitus- ja postilomakkeet, levyarvosteluita ja linkkien hakukone.

Speaker Building

Aloittelijoille ja kevyen tason harrastajille tietoutta kaiuttimien rakentamisesta itse. Tällä hetkellä jo vanhentunut lukuunottamatta erinomaista ohjelmistotarjontaa.In English

Ambiophonics

Ralph Glasgalin kotisivut, joille hän on kerännyt Ambiofonisen äänentoiston lisäksi myös muita yleisiä ja erittäin mielenkiintoisia artikkeleja äänentallennuksesta ja toistosta. Luonnollista tilavaikutelmaa metsästäville kokeilijoille ehdoton paikka. In English

AutoSound TM

Auto Sound technical magazine on kotimainen autohifilehti, jolla on erittäin monipuolinen verkkosaitti. Muun muassa keskustelufoorumi, tietoutta, palveluja, tuoreita autohifi alan uutisia, kysymyksiä ja vastauksia palsta ja linkkejä harrastajien projektisivuille. Suosittelen.

Akustiikka

Teknillisen korkeakoulun Akustiikka-sosaston kotisivut, hyvin teknistä tietoa mutta myös kivoja linkkejä.

Suomen Autohifiliikeet

Suomen autohifiliikkeiden keskussaitti. Epäkaupallista toimintaa lähinnä noviisikoulun artikkeleiden ja chatin puitteissa.

FASCA

Kotimaisen autohifikilpailujärjestön FASCA:n kotisivut. Kaikki mitä Suomessa kilpailevaan mielivän tulee järjestön toiminnasta tietää.

High End News

Suomalainen High Endiin erikoistunut saitti. Sivuilla paljon arvosteluja laitteista, tapahtuma kalenteri, levylinkkejä ja myyntipalsta. Toimintaa haittaa JavaScript, joka kannattaa poistaa käytöstä ennen sivuille menoa.

Audiosivut.Net

Laitearvosteluja ja vinkkejä kokeiluun ja asenteluun.

Speaker Box Design CAD

Online kaiutinkotelon suunnitteluohjelma. Vaatii Javaa tukevan selaimen.

Samaan aiheeseen liittyvää:
Kokemuksellinen saunansuunnittelu blogi, 20.04.2016

Miten IMP pohjaiseen webmailiin vaihdetaan käyttäjänimi, 19.04.2015

Ohjeet vedenlämpötilan arviointiin silmämääräisesti, 12.04.2015

Tätä sivua ei ole kommentoitu:
Kommentoi | Näytä kaikki kommentit

Nimi*:
Email*:
Sähköpostiosoitettasi ei näytetä julkisesti tai välitetä eteenpäin, sitä käytetään viestin alkuperän varmemtamiseen
Paikka (Kaupunki, Maa):
* Tämä tieto on pakollinen.

Dokumentin tila: Historic (päivämäärien selitykset)

Tämä dokumentti luotu: 19.03.2001
Muokattu: 31.01.2005
Julkaistu: 31.01.2005


Tämän dokumentin pysyvä URI (linkittäminen):
http://iki.fi/lassial/sekalaista/050131-hifi-linkit

© Lassi A. Liikkanen 2001 - 2021. Kaikki oikeudet pidätetään.
^Sivun yläreunaan^

*Muuta ulkoasua:
Tuloste tuloste
Suurempi teksti

Myydään:

@lassial Twitter feed: