BMW e46 USA euro konversio

25.04.2012 kirjoittanut Lassi A. Liikkanen

BMW e46 2005 M3 US – Euro muunnos

Lyhyt tarina, siitä miten 300-sarjalainen muuttoajoneuvo saatiin käyttökuntoon. Ennalta tiesin rekisteröintiin liittyvien seuraavien ongelmien:


 1. Takasumuvalon puuttuminen

 2. Etukulmavilkut paloivat jatkuvasti keltaisina parkkeina

 3. Radio ei virity kaikille taajuuksille

 4. Verotusta varten ei ole Co2 tietoja

Muunnostyöt teki Autorepair:n Voitto Nummelassa (Autorepair). Työhön meni aikaa eniten diagnosointiin, kokonaisuudessaan n 5h.

 1. Takasumuvalo

Pohjoisamerikan e46 mallissa on vasemmassa takaumpiossa reikä sumuvalon polttimolle, mutta ei polttimon kantaa tai johdotusta. Valokatkaisimessa on joko etusumuvalon katkaisin tai ei mitään.

Takasumuvalolle tarvitaan uusi kanta (n 20€) ja sille on vedettävä johto (voi ostaa myös johtosarjan). Laki ei suoraan sano miten etu- ja takasumuvalojen on keskenään toimittava, mutta nyt kytkettiin takasumuvalo etusumuvalojen kanssa saman kytkennän alle, jolloin valot sammuvat parkkien kanssa ja on saman sulakkeen takan. Lisäksi takasumuvaloille laitettiin erillinen kytkin, jolla ne voi halutessaan kytkeä pois päältä.

 1. Vilkkujen palaminen parkkeina on hankalampi ongelma. Uudemmissa e46 autoissa (kuten 2005) tama onnistuu kuitenkin onneksi valoyksikön uudelleen ohjelmoinnilla. NCS Expertentool antaa muuttaa optiota “sidemarker_us” tilaan “nicht_aktiv”. Tämän jälkeen valot toimivat eurooppalaisen standardin mukaan.


Tästä seuraa uusi mahdollinen ongelam. Jenkkiautossa ei ole ohjausta parkkivaloille erikseen lainkaan. Omaan ajoneuvooni on jälkiasennettu angel eyes rengasvalot, jotka toimivat nyt parkkivaloina, ellei näitä ole, täytyy umpioon jälkiasentaa parkit ja tehdä niille johdotus.


 1. Radion toiminta. Jenkkiradio virittää vain parittomia, .1,.3,.5, jne. taajuuksia. Uusissa e46 malleissa on universaaliradio, jonka voi itse muuttaa toimimaan EU:ssa. Navigaattorilla varustetuisa malleissa tama onnistuu laittamalla radio päälle, painamalla SEL nappia 10 sekuntia. Jos ei ole navia, niin painetaan M nappia. Tämän jälkeen virityksen nuolinäppäimillä voidaan vaihtaa näyttöä REGION kohtaan ja sen jälkeen voidaan aseman numeronäppäimillä muuttaa asetusta. Autossani ei löytynyt Euro vaihtoehtoa mutta OCEania toimi yhtälailla. Radion viritystä varten täytyy sitten vielä vaihtaa herkkyyttä (SEL) moodiin II. RDS on hyvä laittaa päälle myös.

 1. Euroopan talousalueen ulkopuolelle myytyihin autoihin ei ole saatavissa valmistajan päästötietoja. Tämä tarkoittaa sitä, että verotus on suoritetta joko teho-massa –tietojen perusteella tai hankittava TÜV:lta päästötodistus parilla sadalla eurolla.

Näiden lisäksi teki Voitto joitakin ohjelmallisia muutoksia, joilla mailit muuttuivat mittarissa kilometreiksi, jotkut tehtaan oletusasetukset eurooppalaisiksi ja valomodulin muistin eurooppalaisen tyyppiseksi (LCM). Auto katsastettiin muuttoajoneuvona, jos auto olisi tuotu muutoin, olisi muutostöitä ollut enemmän ja osa niistä olisi voinut tulla hyvin kalliiksi (esim. valojen korkeussäätö puuttuu jenkkimallista täysin).

Customizing the navigator screen:
http://www.xoutpost.com/articles/all-bmw/navigation/9458-bmw-navigation-system-faq.html
http://m3forum.net/m3forum/showthread.php?t=300671
http://www.linquist.net/motorsports/bmw/nav
http://www.xoutpost.com/electronics/navigation-system/16739-navtweak-4.html

Brief guide to BMW e46 2005 M3 US to Euro conversion

To register a North American export vehicle to traffic in EU, some changes are required. How they are implemented depends on the year of the car, newer vehicles (2002 and after) are somewhat easier due increased software options. What you will need to do, is to find a shop capable of doing reprogramming on a very low level

 1. Rear fog light installation

 2. Front corner disable

 3. Radio region setting

 1. You need to install new back plate for the bulbs, install a harness and route it to front of the car. Depends on the local legislation how you can wire it. Getting a EU specification light control module can be a good idea for newer vehicle, but not absolutely necessary.

I installed my left rear fog light using an extra switch on parallel with the front fog lights. This way it has an indicator light on .

 1. Front corner disable is best done programmatically. Recode light control module to euro mode by setting “sidemarker_us” inactive. My mechanic used NCS Expertentool to do this “nicht_aktiv” change.

 1. Radio frequency change is by far the easiest. Press the SEL button and hold it for 10 seconds rather, if you don’t have navi, than press M. Then use arrow buttons to navigate to REGION screen and select EUR or OCEania mode. I also had to turn on RDS and select Tuning mode II from SEL menu.

Samaan aiheeseen liittyvää:
Apuja ilmalämpöpumpun eli ilpin tai ilpon valintaan, 06.09.2009

EU asetuksen mukaiset matkustajan oikeudet, 13.11.2008

Tätä sivua ei ole kommentoitu:
Kommentoi | Näytä kaikki kommentit

Nimi*:
Email*:
Sähköpostiosoitettasi ei näytetä julkisesti tai välitetä eteenpäin, sitä käytetään viestin alkuperän varmemtamiseen
Paikka (Kaupunki, Maa):
* Tämä tieto on pakollinen.

Avainsanat: [critical_consumer] Dokumentin tila: Ok (päivämäärien selitykset)

Tämä dokumentti luotu: 07.03.2012
Muokattu: 25.04.2012
Julkaistu: 25.04.2012


Tämän dokumentin pysyvä URI (linkittäminen):
http://iki.fi/lassial/ohjeet/critical_consumer/120425-BMW_e46_USA_euro_konversio

© Lassi A. Liikkanen 2012 - 2021. Kaikki oikeudet pidätetään.
^Sivun yläreunaan^

*Muuta ulkoasua:
Tuloste tuloste
Suurempi teksti

Myydään:

@lassial Twitter feed: