Imp kayttajanimi

19.04.2015 kirjoittanut Lassi A. Liikkanen

Oikea käyttäjänimi Webmailin

Monissa yliopistoissa ja vastaavissa organisaatioissa käytetään sähköpostin pääasiallisena käyttöliittymänä IMP:iä. Esim. Helsingin yliopiston Webmail. Tässä järjestelmässä vakioasetuksena lähtevään postiin lähettäjän nimeksi tulee järjestelmän sisäinen kahdeksankirjaiminen käyttäjätunnus, esim. mxmeikal. Sen lisäksi, että tämä ei ole kovin tyylikästä, se voi usein olla myös harhaanjohtavaa, sillä esim. HY ei vaihda tätä tunnusta yleensä vaikka käyttäjän nimi vaihtuisi. Ratkaisuna ongelmaan tämän nimen voi asettaa oikeaksi käyttämällä IMP:n käyttäjäprofiili asetuksia. Seuraavassa vaiheittain selitettynä miten tämä onnistuu.

Kirjaudu sähköpostiin ja valitse
Asetukset
ja sen jälkeen Henkilökohtaiset tiedot .

Tämän jälkeen useimmille käyttäjille turha ikkuna, josta pitää klikata pää ikonin viereistä tekstiä (Oletusprofiili) Muokkaa profiilejasi. Sähköpostissa on mahdollista käyttää useampia erilaisia profiileja, joihin liittyy erilainen lähettäjän nimi ja osoite. Tässä oletetaan että käyttäjä käyttää vain yhtä profiilia, Oletusprofiilia

Seuraavaksi tulee näkyviin muokkaussivu, jossa täytyy valita ensin oletusprofiilisivulla ylinnä olevasta alasvetovalikosta ja sen jälkeen voit täyttää alla olevat tiedot.

esim.
Nimesi: Matti M.Meikäläinen
Sinun lähettäjäosoitteesi Matti.M.Meikäläinen@Helsinki.fi

Katso läpi muutkin asetukset, ne eivät kuitenkaan enää vaikuta lähettäjänimeesi. Vastausosoitteen käyttäminen saattaa olla joissain tilanteissa mielekästä, mutta yleensä se vain vaikeuttaa asioita.

Kun nimi ja osoite ovat kunnossa, tallenna muutokset klikkaamalla Muuta. Tämän jälkeen saat ilmoitukset että profiili tallennettin. Nyt valitsemalla Kirjoita näet käytössä olevan profiilin ensimmäisessä kentässä, siinä näkyy myös asettamasi sähköpostiosoite.

Samaan aiheeseen liittyvää:
Tukkeutuneen Epsonin mustesuihkutulostimen puhdistusohje, 03.09.2012

Epson mustesuihkutulostimen toimintaperiaatteet, 16.09.2008

Pikaohje matalajännitteisten LED valojen kytkemiseen, 23.06.2008

Tätä sivua ei ole kommentoitu
Kommentoi | Näytä kaikki kommentit

Nimi*:
Email*:
Sähköpostiosoitettasi ei näytetä julkisesti tai välitetä eteenpäin, sitä käytetään viestin alkuperän varmemtamiseen
Paikka (Kaupunki, Maa):
* Tämä tieto on pakollinen.

Avainsanat: [tietokoneet] Dokumentin tila: Ok (päivämäärien selitykset)

Tämä dokumentti luotu: 02.04.2005
Muokattu: 19.04.2015
Julkaistu: 02.04.2005

Tämän dokumentin pysyvä URI (linkittäminen):
http://iki.fi/lassial/ohjeet/tietokoneet/150419-imp_kayttajanimi

© Lassi A. Liikkanen 2005 - 2016. Kaikki oikeudet pidätetään.
^Sivun yläreunaan^

*Muuta ulkoasua:
Tuloste tuloste
Suurempi teksti

Myydään:

@lassial Twitter feed: