Hae arvosteluja

LevyOikeus

kansikuva

Musiikkiarvostelu
The White Stripes : Get Behind Me Satan

2000-luvun todennäköisesti merkittävin indiebändi The White Stripes on uusimmalla levyllään päättänyt liittyä isojen nimien rinkiin ja ainakin otsikkonsa mukaisesti on heti kerjäämässä verta nenästään. Suomessa toistaiseksi varsin marginaalinen bändi on tähän mennessä ehtinyt kasata neljä varsin kovaa pitkäsoittoa, minkä vuoksi allekirjoittanut pisti aika paljon toiveita uutukaiselle.

Uudella levyllä detroitilaien duo ei jatka suorasti siitä, mihin edellisellä, nerokkaalla Elephant levyllä jäätiin. Uudella levyllä fiilis on siirtynyt rokkivaihteelta hieman seesteisemmälle raiteelle. Tällä kertaa mukana on ehkä hieman aiempaa hiotuneempaa ja harmonisempaa soundia, joka kuulostaa soittajamääräänsä täyteläisemmälle. Levyn linjaa luonnehtii ehkä parhaiten morrisonlainen venyttely Instinct Blues tai Ugly as I seem, jossa Jack Whiten vokaalit ja kitara saavat uskomattomalla tavalla tukea Meg Whiten teknisesti tavanomaisesta, mutta tunteikkaasta rummutuksesta. Bändin sanoitukset ovat myös keskittymisen arvoisia, vaikkei niitä kansivihon mukana tarjoillakaan. Jack kirjoittaa kappaleissaan omien sanojensa mukaan totuudesta, mikäli näin on, niin tarjolla on lähinnä sitä traagisempaa puolta vanhaan blues-malliin.

The White Stripesin uudesta levystä jää kokonaisuudessaan vähän vaivautunut olo. Se on omalla tavallaan alternative/indie kentästä maailman maineeseen nousseelta bändiltä loistav a veto, mutta yhtyeen aiempaan tuotantoon verrattuna jäin itse ainakin kaipaamaan rokkaavampaa ja vieläkin suoraviivaisempaa raidoitusta. Tokihan räminääkin levyltä löytyy, My doorbellja The Denial twist ovat menevämpää osastoa, jota voi esitellä bändiin tutustumattomille. Silti levy jää mielestäni yhtyeen omasta tasosta eikä ole välttämättä rokkimiehen valinta bändin repertuaarista.

Kokonaisuus: 4 Musiikki: 4 Äänenlaatu: 4

<Edellinen arvostelu; YUP : Keppijumppaa<

<<Musiikki arvostelut
<<Kaikki arvostelut

Reviews in english

Pysyvä URI tälle sivulle:
http://iki.fi/lassial/arvostelut/musiikki/the_white_stripes/get_behind_me_satan

© & by Lassi A. Liikkanen 2020. Kaikki oikeudet pidätetään

Ohjelmistoa päivitetty: 17.01.2010 [ SiSsi engine RC1 ]

Sivun kielivalinta (Suomi) perustuu käyttäjäprofiiliisi

*Muuta ulkoasua:
Tuloste tuloste
Suurempi teksti

Myydään:

@lassial Twitter feed: